Babeczki śniadaniowe – FIT

Bezglutenowe, szybkie babeczki śniadaniowe. Nawet się nie kruszą tak strasznie jak to lubią bezglutenowce.

babeczki bezglutenowe

 

Składniki 

w zależności od papilotek 9-12 sztuk

  • 300 g mąki ryżowej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • płaska łyżeczka sody
  • 2 duże jajka
  • 300 g jogurtu greckiego
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • pół łyżeczka soli
  • szczypta cukru
  • trochę czarnuszki, pomidorów w płatkach (dowolnie)

 

Jaja ubijamy z solą i cukrem na puszysta, gęstą masę, dodajemy pozostałe składniki i razem krótko miksujemy tylko do połączenia składników. Gotową masę wylewamy do papilotek posypujemy czarnuszką, pomidorami . Babeczki śniadaniowe pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *