Muffiny wytrawne – FIT

Wytrawne ale łagodne muffiny, w sam raz do barszczyku czerwonego, na przekąskę czy dodatek do kremowych zup. I najważniejsze – ekspresowe do zrobienia !!

muffiny wytrawne

Składniki na 12-14 sztuk

  • 2 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka kefiru
  • pół szklanki oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • płaska łyżeczka soli
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki przyprawy do bruschetty lub bazylia, oregano, pieprz

Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie suche składniki mieszamy w jednej misce, w drugiej wszystkie mokre. Mieszamy razem do połączenia składników, wystarczy łyżką czy widelcem.  Napełniamy papilotki do 3/4 wysokości i pieczemy muffiny około 30-40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 °C

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *