Placki owsiane z jabłkami

Szybkie placki owsiane na śniadanie, przekąskę ..  Placki z odzysku,  z otrębów które pozostały nam po robieniu mleka owsianego.

placki owsiane

Składniki

  • otręby owsiane – pulpa pozostała z mleka owsianego,  dobrze odsączone
  • 2 jajka
  • 2 średnie jabłka
  • łyżka miodu (lub dowolnego słodzika)
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka lnu

Jabłka obieramy za skórki, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce – na dużych oczkach.  Otręby dokładnie mieszamy z jajami, jabłkami, i miodem. Placki smażymy na niewielkiej ilości oleju po kilka minut z każdej strony. Możemy podawać z sosem jogurtowym, oprószone cukrem pudrem, konfiturami..

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *