Babeczki piernikowe

Świątecznie i aromatycznie babeczki piernikowe. Rezygnując z przyprawy do piernika otrzymamy pyszne babeczki kakaowe.

Składniki na 12-16 sztuk

  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 70 ml mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • 50 ml oleju
  • 1 i ½  szkl mąki
  • ½ szkl cukru
  • ½  łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka kakao
  • czubata łyżeczka przyprawy do piernika

 

Suche składniki mieszamy w jednej misce, w drugiej mokre po czym wszystkie mieszamy razem. Napełniamy papilotki i pieczemy około 30-40 minut w nagrzanym piekarniku do 170-180 °C

muffinki piernikowe

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *