Pasta z cieciorki

Tym razem nie hummus a w miarę łagodna pasta z cieciorki do kanapek.

pasta z cieciorki

 Składniki

  • 100g suchej cieciorki
  • 2-3 łyżki musu pomidorowego
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • pół łyżeczki pieprzu czarnego
  • sól do smaku

Dzień wcześniej zalewamy cieciorkę wodą i zostawiamy na noc do napęcznienia. Rano odlewamy wodę, zalewamy czystą i gotujemy cieciorkę do miękkości. Cieciorkę odcedzamy, pozostawiając 2 łyżki płynu z gotowania. Ugotowane nasiona zalewamy musem pomidorowym i wodą z gotowania, rozdrabniamy blenderem. Dodajemy oliwę z oliwek, posiekaną pietruszkę i przyprawiamy pastę z cieciorki.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *