Pączki z serkiem homogenizowanym

Proste do zrobienia, na prawdę zrobi je każdy. Najlepsze w tym samym dniu na drugi już sa lekko twarde.

pączki

Składniki

  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego – Norwegii kesam
  • 3 jajka
  • 260 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do głębokiego smażenia
  • cukier puder do oprószenia

Wszystkie składniki  krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Otrzymamy dość gęste ciasto na pączki.

W szerokim i płaskim garnku lub wyższej patelni rozgrzać olej do temperatury 175ºC. Małą łyżeczką moczoną w oleju, żeby ciasto się nie przykleiło, nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Pączki smażymy na złoto z każdej strony, wykładamy na ręcznik papierowy. Ostudzone oprószamy cukrem pudrem, możemy dodać do niego cynamon.

3 przemyślenia nt. „Pączki z serkiem homogenizowanym

  1. You really make it appear really easy together with
    your presentation but I to find this topic to be actually something that
    I believe I might never understand. It seems too complicated and extremely wide for me.
    I’m looking forward in your next post, I will attempt to get the cling of it!

  2. Good post. I learn something new and challenging on sites I
    stumbleupon every day. It will always be exciting to read through content from
    other writers and use something from other websites.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *