Pączki z serkiem homogenizowanym

Proste do zrobienia, na prawdę zrobi je każdy. Najlepsze w tym samym dniu na drugi już sa lekko twarde.

pączki

Składniki

  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego – Norwegii kesam
  • 3 jajka
  • 260 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do głębokiego smażenia
  • cukier puder do oprószenia

Wszystkie składniki  krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Otrzymamy dość gęste ciasto na pączki.

W szerokim i płaskim garnku lub wyższej patelni rozgrzać olej do temperatury 175ºC. Małą łyżeczką moczoną w oleju, żeby ciasto się nie przykleiło, nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Pączki smażymy na złoto z każdej strony, wykładamy na ręcznik papierowy. Ostudzone oprószamy cukrem pudrem, możemy dodać do niego cynamon.

3 przemyślenia nt. „Pączki z serkiem homogenizowanym

  1. You really make it appear really easy together with
    your presentation but I to find this topic to be actually something that
    I believe I might never understand. It seems too complicated and extremely wide for me.
    I’m looking forward in your next post, I will attempt to get the cling of it!

  2. Good post. I learn something new and challenging on sites I
    stumbleupon every day. It will always be exciting to read through content from
    other writers and use something from other websites.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *