Pączki z serkiem homogenizowanym

Proste do zrobienia, na prawdę zrobi je każdy. Najlepsze w tym samym dniu na drugi już sa lekko twarde.

pączki

Składniki

  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego – Norwegii kesam
  • 3 jajka
  • 260 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do głębokiego smażenia
  • cukier puder do oprószenia

Wszystkie składniki  krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Otrzymamy dość gęste ciasto na pączki.

W szerokim i płaskim garnku lub wyższej patelni rozgrzać olej do temperatury 175ºC. Małą łyżeczką moczoną w oleju, żeby ciasto się nie przykleiło, nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Pączki smażymy na złoto z każdej strony, wykładamy na ręcznik papierowy. Ostudzone oprószamy cukrem pudrem, możemy dodać do niego cynamon.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *