Nadziewane pomidory

Pomidory zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoten, witaminy: K, B1, B2, B6, C, PP; kwasy: pantotenowy, foliowy, szczawiowy; biotynę, a także śladowe ilości innych substancji. Nie ma wyjścia pomidory trzeba jeść,  nadziewane zrobimy szybko, będą smaczne, zdrowe i ładne..

Składniki

  • 6 niedużych pomidorów
  • 300 g gładkiego białego twarogu naturalnego (philadelfia, almette, ew. zmielony biały twaróg)
  • posiekane listki świeżej bazylii lub pietruszki
  • kilka startych rzodkiewek
  • sól, pieprz, bazylia, czosnek wg. uznania

Odcinamy górną część pomidorów i delikatnie wydrążamy miąższ, uważając żeby nie przeciąć pomidora. Ser mieszamy ze wszystkimi składnikami i dobrze doprawiamy według uznania. Napełniamy farszem pomidory i nakrywamy czapeczkami.

nadziewane pomidorki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *