Babeczki pomarańczowe

Babeczki pomarańczowe, jak zawsze do zrobienia ekspresem.

50

Składniki na 12 sztuk

  • 200 ml soku pomarańczowego
  • 1 jajko
  • 75 ml oleju
  • 1 i ½  szkl mąki
  • ½ szkl cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • skórka pomarańczowa drobna, może być  -kandyzowana, suszona, otarta ze świeżego pomarańcza

 

Suche składniki mieszamy w jednej misce, w drugiej mokre po czym wszystkie mieszamy razem. Napełniamy 12 papilotek, babeczki pomarańczowe pieczemy około 20-30 minut w nagrzanym piekarniku do 170-180  °C.

Gotowe i ostudzone dekorujemy dowolnym kremem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *