Muffiny czekoladowe

Proste do zrobienia i pyszne !!!!  Muffiny nie potrzebują żadnych dodatkowych kremów czy polew, same są idealne.

muffinki czekoladowe

Składniki na   babeczek

  • 120 g mąki
  • 150 – 180 g cukru lub jego zamienników
  • 50 g ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli (obowiązkowo !!)
  • 2 jajka
  • 70 ml oliwy z oliwek
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • opcjonalnie łyżeczka karobu mielonego

Suche składniki mieszamy w jednej misce, w drugiej miksujemy mokre po czym wszystkie razem mieszamy. Napełniamy papilotki do ok 3/4 ich wysokości. Muffiny pieczemy 25- 30 minut w nagrzanym do 170 °C piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *