Muffiny

Muffiny są łatwe i szybkie do zrobienia. Możemy zmieniać dowolnie krem, dodać posiekaną czekoladę lub wcisnąć w ciasto truskawkę. muffinki

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier z wanilią
  • 250 ml jogurtu waniliowego
  • 80-90 g roztopionego masła
  • 2 jajka

Jak wszystkie muffiny – suche składniki mieszamy w jednej misce, mokre składniki mieszamy w drugiej misce. Wlewamy mokre do suchych i mieszamy razem łyżką. Nakładam do papilotek do 2/3 wysokości i pieczemy w temperaturze 180°C ok. 25 minut.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *