Krem czekoladowo – bananowy

Coś w zastępstwie kremu typu nutella czy dżemu. Super do naleśników, placuszków czy do posmarowania pieczywa. Słodkie i pewnie trochę kaloryczne ale wiadomo co jest w środku i „super” dodatki ograniczone, tylko tyle ile w czekoladzie bo niestety w czekoladach też jakieś zło bywa.

krem czekoladowo bananowy

Składniki

  • dwa niewielkie dojrzałe banany (każdy po ok 100 g)
  • 100 g gorzkiej czekolady minimum 60%

Obrane banany blenderujemy lub rozgniatamy widelcem. Czekoladę siekamy dość drobno. Banany przekładamy do garnka i grzejemy do momentu aż zaczną się gotować, zdejmujemy z piecyka. Do gorącej papki bananowej wsypujemy czekoladę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Krem czekoladowo – bananowy gotowy 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *