Gofry z patelni

Bez gofrownicy te偶 si臋 da 馃槈

Sk艂adniki

  • 150 ml mleka
  • jedno jajo
  • 115 g m膮ki
  • 50 g rozpuszczonego mas艂a
  • 艂y偶ka cukru
  • szczypta soli
  • troche proszku do pieczenia
  • par臋 kropel aromatu waniliowego

 

W misce mieszamy wszystkie sk艂adniki do uzyskania g艂adkiej masy.聽 Na suchej, rozgrzanej patelni sma偶ymy placuszki na z艂oto, oko艂o 2 minut z ka偶dej strony. Wygl膮dem przypominaj膮 nale艣niki ale smakuj膮 zupe艂nie inaczej.聽Najlepsze ciep艂e z owocami, bita 艣mietan膮, jogurtem, d偶emem .. z czym lubimy.

gofry

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *