Budyniowy krem malinowy z bialą czekoladą

Krem malinowy możemy wykorzystać jako samodzielny deser, krem do zdobienia muffinek, pierzynka pod owoce na kruche ciasto..

maliny

 

Składniki

 

  •  1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki musu malinowego
  • 1 budyń malinowy
  • 2 łyżki cukru
  • 50g posiekanej białej czekolady
  • 200g miękkiego masła

Do garnuszka wlej mus malinowy i zagotowuj z cukrem. Dodaj rozpuszczony w mleku budyń i ponownie zagotuj, odstaw do ostygnięcia. Masło dokładnie utrzyj, aż będzie puszyste i dodawaj po łyżce zimnego budyniu. Do jednolitej masy dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj dokładnie łyżką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *