Babeczki cytrynowe

Aromatyczne, puszyste babeczki.

babeczki cytrynowe

Składniki, 12 sztuk

  • 300 g mąki pszennej
  • 100- 150 g cukru
  • szczypta soli
  • 2 łyżki startej skórki z cytryny
  • połowa  opakowaniu cukru z prawdziwą wanilią
  • 2 jajka
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 125 g masła, roztopionego
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Suche składniki mieszamy w jednej misce, mokre składniki mieszamy w drugiej misce. Wlewamy mokre do suchych i mieszamy razem łyżką. Nakładam do papilotek do 3/4 wysokości i pieczemy babeczki w temperaturze 190°C ok. 30 minut.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *